Foto bij ABN AMRO verzekeringen in Zwolle
Foto bij ABN AMRO verzekeringen in Zwolle
Foto bij ABN AMRO verzekeringen in Zwolle
Foto bij ABN AMRO verzekeringen in Zwolle
Foto bij ABN AMRO verzekeringen in Zwolle
Foto bij ABN AMRO verzekeringen in Zwolle
Foto bij ABN AMRO verzekeringen in Zwolle
Foto bij ABN AMRO verzekeringen in Zwolle
Foto bij ABN AMRO verzekeringen in Zwolle
Foto bij ABN AMRO verzekeringen in Zwolle
Foto bij ABN AMRO verzekeringen in Zwolle
Foto bij ABN AMRO verzekeringen in Zwolle
Vorige Volgende
Business, Retail & Non-profit
ABN AMRO verzekeringen in Zwolle

Opdrachtgever:
ABN AMRO
Projectomschrijving:
Eind 2017 begon INTOS aan de herinrichting van het kantoor van ABN AMRO verzekeringen in Zwolle. Een project van totaal 5500 m2 waarin duurzaamheid en circulariteit een belangrijke rol speelden. In samenwerking met architectenbureau D/Dock realiseerde INTOS het gehele interieur voor zeven verdiepingen binnen zeven maanden tijd.
Geleverde diensten:
projectmanagement, engineering, conceptontwikkeling, productie, (bouwkundige) installatie, product ontwikkeling
Architect:
D/Dock

ABN AMRO verzekeringen in Zwolle

Eind 2017 begon INTOS aan de herinrichting van het kantoor van ABN AMRO verzekeringen in Zwolle. Een project van totaal 5500 m2 waarin duurzaamheid en circulariteit een belangrijke rol speelden. In samenwerking met architectenbureau D/Dock realiseerde INTOS het gehele interieur voor zeven verdiepingen binnen zeven maanden tijd.

Klantvraag

ABN AMRO Verzekeringen vroeg om een nieuwe werkomgeving voor hun kantoor in de IJseltoren te Zwolle dat zeven verdiepingen telt. Het thema van de nieuwe werkomgeving werd ‘circulair werken’. Architectenbureau D/Dock bedacht een duurzaam ontwerp met genoeg ruimte voor spontane interactie en waar medewerkers makkelijker samenwerken. Zij vroegen INTOS om het interieur te bouwen op een zo duurzaam en circulair mogelijke manier.

Aanpak
INTOS heeft vanaf de schetsen van het eerste ontwerp meegedacht in uitvoering en detaillering om het ontwerp binnen budget te kunnen realiseren. Er werden zoveel mogelijk duurzame materialen gebruikt zoals FSC en PEFC gecertificeerd hout en bepaalde interieurelementen werden hergebruikt. De akoestische wanden, delen van het plafond en de overleg nissen zijn bekleed met geluiddempend vilt wat is gemaakt van gerecyclede PET flessen. Ook zijn de originele scheidingswanden tussen de bureaus van geperforeerd staal hergebruikt als bekleding van plantenbakken.

INTOS heeft de rol als aannemer aangenomen en de coördinatie van verschillende onderaannemers georganiseerd. Zo hebben wij het schilderwerk, de scheidingswanden en het stucwerk gerealiseerd. Dit eiste een strakke planning. In zeven maanden moesten de zeven verdiepingen namelijk opgeleverd worden. Per verdieping vier weken de tijd om de werknemers te verhuizen, het oude interieur te demonteren en het interieur voor de gehele verdieping te maken en te plaatsen. INTOS creëerde een prefab systeem waarin de gehele verdieping in de werkplaats gemaakt werd zodat deze op locatie direct in elkaar gezet kon worden. Omdat alles zevenvoudig gedaan moest worden was een goede planning en scherpe coördinatie essentieel.

Resultaat
Het resultaat is een strak interieur binnen het budget en binnen het zeer korte tijdsbestek. ‘De samenwerking met architect D/Dock en de andere betrokken partijen zoals onze onderaannemers is zeer goed verlopen. We waren goed op elkaar ingespeeld. Mede hierdoor hebben we het project binnen zeven maanden succesvol kunnen afronden.’ Aldus Thijs Leemreize, projectleider bij INTOS.

Opdrachtgever:
ABN AMRO
Architect:
D/Dock

Thijs Leemreize, projectleider bij INTOS.

‘De samenwerking met architect D/Dock en de andere betrokken partijen zoals onze onderaannemers is zeer goed verlopen. We waren goed op elkaar ingespeeld. Mede hierdoor hebben we het project binnen zeven maanden succesvol kunnen afronden.’

Andere interessante projecten:

Wat kan INTOS voor uw bedrijf betekenen?

Neem contact op